Însoţiţi de angajaţi din mai multe instituţii publice, poliţiştii bihoreni au continuat, vineri, controalele în zone publice aglomerate, localuri, centre comerciale şi mijloace de transport în comun, pentru a vedea dacă cetăţenii respectă măsurile menite să prevină răspândirea infectărilor cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în ultimele 24 de ore au fost legitimate 6.501 persoane şi verificate 109 societăţi comerciale, respectiv 121 mijloace de transport, din care 74 publice.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei”, a transmis IPJ Bihor.

Din acestea, 36 de amenzi şi avertismente au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, șapte pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea şi libera circulație, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

„În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor”, se mai arată în comunicat.

Este de aşteptat ca verificările făcute de oamenii legii să se intensifice, dat fiind că începând de luni restricţii mai dure se vor aplica în toată ţara.