Poliţia Bihor a anunţat, miercuri, că, din primele cercetări, motivul accidentului petrecut marţi seară, pe DN 79, şi în urma căruia un tânăr de 19 ani a murit, a fost viteza neadaptată la condiţiile de drum.

"Marţi, 12 ianuarie a.c., la ora 20.09, pe DN 79, în afara localităţii bihorene Mădăras, un tânăr de 19 ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Salonta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autoturismul condus de acesta a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton, apoi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare, iar autovehiculul a luat foc", arată un comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor.

Focul a fost stins în circa 25 de minute de pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. "Din nefericire, în interiorul autoturismului ars în totalitate, a fost găsit trupul carbonizat al şoferului", menţionează un comunicat al ISU.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările în acest dosar.

Tânărul se numea Ovidiu Legman, iar prietenii săi au postat, pe YouTube, şi un filmuleţ în memoria lui.