Poliția Bihor a făcut publice marți împrejurările accidentului mortal de pe DN 19, de la ieșirea din Biharia. Pe scurt, șoferul cisternei a pierdut controlul și a intrat pe sensul opus, izbind în plin motocicleta condusă de un orădean de 40 de ani.

Potrivit unui comunicat al Poliției Bihor, tragedia s-a întâmplat în jurul orei 18.40.

„Un bărbat de 51 de ani, din comuna Urdari, județul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară cu remorcă, dinspre Oradea înspre Biharia, într-o curbă deosebit de periculoasă, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă dinspre Biharia înspre Oradea de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea”, explică informarea.

Motociclistul a murit pe loc din cauza multiplelor răni suferite.

Luni seară, ofițerul de presă al Poliției Bihor, Ioana Lascău, precizase pentru BIHOREANUL că, inițial, șoferul cisternei a părăsit locul accidentului, pentru ca ulterior să revină.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar Biroul Rutier din Poliţia Municipiului Oradea efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, mai arată comunicatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!