Poliţiştii bihoreni au continuat controalele pentru a depista dacă regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 sunt respectate.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de control au dat 132 de amenzi, în valoare totală de 34.000 de lei.

Din acestea, 105 sancţiuni, în cuantum de 20.500 de lei, le-au primit bihorenii care nu purtau mască în spaţiul public. Alte 11 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea şi libera circulație, 12 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar 4 sancțiuni cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Comunicatul Poliţiei nu precizează la ce fel de activităţi interzise au participat cei 12 sancţionaţi ori în ce localităţi s-au desfăşurat, dar nici unde i-au depistat pe cei care au încălcat măsurile de carantină şi izolare.

În total, în acţiunile de vineri, echipele mixte au legitimat peste 3.400 de persoane şi au verificat 390 de firme, mijloace de transport şi autoturisme.