«Aflaţi în timpul serviciului, doi poliţişti de frontieră bihoreni au găsit un portofel în care se găseau mai multe acte de identitate, suma de 2216 RON, care a fost restituită păgubitului», aşa sună rezumatul unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, comisar şef Dan Lazăr.

Până aici, toate bune şi frumoase. De aici, încolo, însă, povestea continuă într-un registru ilar, căci, pradă reflexului cazon şi obişnuinţelor formate în ani de zile, ofiţerul de presă acoperă identitatea colegilor săi, uitând că nu e vorba de nişte infractori, cărora trebuie să le dea doar iniţialele, ci de nişte oameni ai legii, remarcaţi printr-o faptă bună.

«În data de 30.04.2010, în jurul orei 19.00, agent şef Lucian P. şi agent şef Nicolae I. de la S.P.F. Salonta, executând misiuni de supraveghere şi control al zonei de responsabilitate, respectiv Gara C.F.R. Salonta, au găsit pe peron două genţi de voiaj, un portofel în care se găsea suma de 2216 RON, mai multe acte de identitate şi o drujbă», spune Lazăr, care arată că, în urma verificărilor, a rezultat faptul că bunurile găsite aparţin «cetăţeanului român Istvan T.», în vârstă de 40 de ani, din judeţul Covasna.

Comunicatul continuă emoţionant: «Printr-o mobilizare exemplară a poliţiştilor de frontieră salontani, la mai puţin de o jumătate de oră persoana în cauză a fost găsită în localitatea Salonta. Nu mică i-a fost mirarea bărbatului, când a aflat că este invitat la sediul sectorului pentru a i se restitui portofelul pierdut şi celelalte bunuri.

Din discuţiile purtate cu Isvan T., acesta a declarat că odată ajuns acasă dorea să-şi construiască o bucătărie de vară, iar banii respectivi îi erau de mare folos. Impresionat de gestul poliţiştilor de frontieră, domnul Istvan T. a adresat mulţumiri Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, pentru gestul de care au dat dovadă angajaţii noştri». No comment...