În apropierea sărbătorilor, mulţi români din străinătate se întorc acasă, pentru a se bucura de vacanţă alături de familie şi prieteni. În întâmpinarea afluxului mare de călători care vor intra în ţară prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Bihor, Poliţia de Frontieră a adoptat o serie de măsuri.

Într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor se arată că, pentru ca tranzitul să se desfăşoare în condiţii normale, vor fi luate măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, dar şi de creştere a numărului arterelor de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

De asemenea, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, frontiera de stat va beneficia de o supraveghere sporită. IJPF Bihor informează că, pentru realizarea unui control eficient, vor fi păstrate în stare de operativitate toate mijloacele de comunicaţii şi informatică, iar personalul din subordine va fi pregătit în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea eventualelor situaţii deosebite.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon pus la dispoziţie de Poliţia de Frontieră - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.