Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea recrutează candidaţi pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor "Avram Iancu".

Sunt disponibile 280 de locuri pentru băieţi şi fete, din care 5 locuri pentru candidaţii care aparţin etniei rome, respectiv 3 locuri pentru candidaţii care aparţin minorităţilor naţionale.

Perioada de şcolarizare este de un an. Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat.

Totodată, nu se pot înscrie persoanele care au calitatea de membru al vreunui partid politic sau al unei organizaţii cu caracter politic.

Într-o conferinţă de presă susţinută, joi, chestorul Marin Bondar, şeful ITPF Oradea a amintit că regula privind înălţimea candidaţilor este în continuare în vigoare. Astfel, pentru a fi admişi la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră, băieţii trebuie să aibă mininum 1,70 m înălţime, iar fetele 1,65 m.

Data limită pentru depunerea cererilor de înscriere este 5 decembrie 2017, iar data limită pentru depunerea dosarelor de candidat este 22 decembrie 2017. Concursul în sine se va desfăşura între 13 şi 21 ianuarie 2018. Toate informaţiile cu privire la concursul de admitere se găsesc pe portalul ITPF Oradea.