Inpectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a informat că traficul de automarfare va fi oprit în Ungaria de joi noaptea până vineri noaptea (14 martie, ora 23 - 15 martie, ora 23) dat fiind că țara vecină sărbătorește Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Pe de altă parte, începând din luna martie, autoritățile maghiare au reintrodus restricțiile de weekend pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, în intervalul sâmbătă, ora 13 - duminică, ora 23.

"Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria", se arată într-un comunicat transmis de purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

La fel ca în alte dăți, cel mai probabil după ridicarea restricţiilor se vor forma cozi de TIR-uri la punctele de frontieră cu Ungaria.

"Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)", au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare să aleagă și alte puncte de frontieră mai puțin aglomerate, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor la unele dintre ele, cum se întâmplă deseori la Borș I, Borș II și Nădlac II.

Şoferii pot consulta aplicaţia Trafic Online a Poliţiei de Frontieră pentru a vedea în timp real timpul mediu de aşteptare în fiecare punct de trecere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!