Încă un local de pe "Dorobanţiul" de Oradea are lacăt pus de Poliţia Locală. În urma unor reclamaţii făcute de vecini, cafeneaua Kokoon (foto) a fost închisă de agenţii locali, care au stabilit că nivelul de zgomot din imobilele vecine este peste limitele admise.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, dispeceratul Poliţiei Locale a înregistrat în 2013 mai multe apeluri telefonice şi sesizări scrise privind tulburarea liniştii publice de către cafeneaua Kokoon, de pe strada Vasile Alecsandri nr. 19.

"În urma apelurilor telefonice şi a celor două sesizări scrise au fost întocmite 2 procese verbale de contravenţie, aspecte constatate de către Poliţia Locală Oradea în data de 21 ianuarie 2013, respectiv în data de 20 decembrie 2013, aplicându-se sancţiuni societăţii SC Hana&Sara SRL, deţinătoarea cafenelei Kokoon, pentru încălcarea în mod repetat a dispoziţiilor legale privind liniştea locatarilor din imobilele învecinate localului", se precizează în comunicat.

Împreună cu inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, la ambele controale poliţiştii au măsurat şi zgomotul din imobilele vecine cafenelei. De fiecare dată, nivelul maxim de zgomot admis a fost depăşit.

Drept urmare, poliţiştii au dispus suspendarea pe o perioadă de 30 de zile a activităţii comerciale a cafenelei, începând cu 10 ianuarie. "Poliţia Locală Oradea va verifica dacă măsurile impuse pentru reducerea nivelului de zgomot vor fi respectate", se mai arată în comunicat.

Totodată, agenţii spun că, împreună cu angajaţii DSP Bihor, vor continua să măsoare gălăgia localurilor orădene.

Acesta nu este primul local de pe strada Vasile Alecsandri căruia Poliţia Locală îi suspendă activitatea pe motiv de gălăgie. În luna iunie a anului trecut, clubul Avenue a fost închis din acelaşi motiv, însă judecătorii l-au redeschis, cel puţin provizoriu, admiţând cererea de suspendare a dispoziţiei depusă de patronii clubului. Cererea de anulare a dispoziţiei încă se judecăt la Tribunalul Bihor.

Tot anul trecut, în februarie, Poliţia Locală a suspendat activitatea cafenelei Moszkva, de pe strada Moscovei, din pricina zgomotului.