În cadrul celor mai recente controale ale Poliţiei Locale Oradea la societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, poliţiştii au descoperit că restaurantul Casa Piraţilor din Calea Aradului nr. 22 nu deţine autorizaţie şi, ca atare, au decis să-i suspende activitatea.

Potrivit unei informări trimise de Poliţia Locală, societatea a fost sancţionată "prin două procese verbale de contravenţie, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă, pentru nedeţinerea autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică eliberată de Primăria Municipiului Oradea".

Este vorba de o amendă de 400 de lei şi de o dispoziţie de intrare în legalitate, iar apoi de o alta de 700 de lei pentru neconformare.

Pe aceeaşi bază legală, poliţiştii au decis, ca măsură complementară, şi "suspendarea activităţii comerciale a unităţii de alimentaţie publică Restaurant Casa Piraţilor pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de 14.12.2015, până la data intrării în legalitate".

Potrivit directorului Poliţiei Locale, Ioan Găluţ, restaurantul nu are autorizaţie încă din 2012, când a fost preluat de o altă firmă decât cea care l-a deschis. "În fiecare an i-am sancţionat şi le-am dat termen să intre în legalitate. Au făcut demersurile însă au primit aviz nefavorabil", a explicat acesta pentru BIHOREANUL.

"La controlul din data de 14.12.2015, agenţii de poliţie  au constatat că restaurantul "Casa Piraţilor, situat în municipiul Oradea, str. Calea Aradului nr. 22, este închis, respectând dispoziţia de suspendare a activităţii", se mai arată în informarea Poliţiei Locale.

Prin Compartimentul Control Comercial, instituţia din subordinea Primăriei Oradea va continua controalele cu privire la autorizarea unităţilor de alimentaţie publică, "urmând ca în cazul în care se mai constată şi alte abateri de acest gen să se propună măsura suspendării activităţii până la obţinerea autorizaţiei".