Poliţia Locală Oradea a dispus suspendarea activităţii clubului Moszkva, situat pe strada Moscovei nr. 8, în Palatul Sonnenfeld, şi aparţinând firmei Gulas Exotic SRL, pe o perioadă de 30 de zile, începând din 23 februarie.

În dispoziţia semnată de primarul Ilie Bolojan se arată că măsura a fost luată în urma a două controale ale Poliţiei Locale, care a fost sesizată de două ori în scris şi de patru ori telefonic de vecinii deranjaţi de zgomot.

În timpul controalelor, poliţiştii locali au constat că Moszkva a încălcat în mod repetat liniştea locatarilor din imobilele învecinate "datorită folosirii aparaturii de sonorizare şi amplificare audio la intensitate ridicată în incinta acestuia" şi au aplicat două amenzi contravenţionale de câte 500 de lei, una în luna martie a anului trecut şi una pe 19 februarie 2013.

Reprezentanţii Moszkva Kavezo au postat vineri seară pe pagina de Facebook a localului textul dispoziţiei date de Poliţia Locală, spunând că au nevoie de sprijinul clienţilor. "De mâine vei găsi porţile închise (pe termen nedefinit). Este hotărârea autorităţilor cu privire la două plângeri de "perturbare a liniştii publice", petrecute în ultimul an. Facem tot posibilul să redeschidem. Sperăm să ţineţi cu noi şi în perioada aceasta avem nevoie de susţinerea voastră, acum mai mult decât oricând", se arată în mesaj.

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii clubului Moszkva spun că decizia a fost luată cu "rea voinţă" şi că o vor contesta. "Ne-am luat avocat şi vom contesta atât la Primărie cât şi la Poliţia Locală această dispoziţie. Este un singur vecin pe care-l deranjăm şi el sună tot timpul. Nici măcar nu locuişte în aceeaşi clădire, ci în Palatul Adorjan", a declarat Denes Adel, PR manager al localului, apreciind drept "ciudat" faptul că au primit direct o suspendare a activităţii pentru 30 de zile.

"Ne luptăm şi vrem să redeschiem. Facem activităţi culturale de patru ori pe săptămână şi aducem culoare acestui oraş. Luni seara ne vom aduna în faţa localului şi vom protesta", a mai spus aceasta.

Şi se pare că au şi susţinători, căci de la postarea dispoziţiei de suspendare, pe pagina de Facebook au apărut numeroase mesaje de încurajare din partea clienţilor care consideră decizia injustă. De asemenea, localul a înfiinţat pentru aceştia o pagină numită "Free Moszkva", iar mai mulţi au preluat şi o fotografie simbol cu mesajul "Support Moszkva".

Cafeneaua-pub Moszkva este contestată de unii şi apreciată de alţii. Amenajată în Palatul Sonnenfeld, fără prea multe renovări, astfel că localul are un aspect mai neîngrijit, dar considerat boem de alţii, Moszkva a devenit atracţie pentru mulţi tineri care îl frecventează şi pentru concerte şi spectacole de teatru.