Poliţia Locală Oradea a anunţat joi, pe site-ul municipalităţii, că a dispus suspendarea activităţii a două societăţi comerciale, Vopmarc SRL şi Andriupet SRL, în urma controalelor efectuate de agenţii din cadrul Compartimentului Control Comercial la aceste două firme. Conform anunţului, ambele firme au fost sancţionate „pentru nedeţinerea autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică”.

SC Vopmarc SRL este firma controlată de faimosul doctor Ovidiu Pleşa, de la comisia de expertizare medicală de pe lângă Casa Judeţeană de Pensii, trimis în judecată pentru luare de mită, prin această societate administrând restaurantul-pizzerie Old Mill din strada Mihail Kogălniceanu nr. 26.

Cealaltă firmă, Andriupet SRL, administrează fast-food-ul Magic Kebab din strada Vasile Alecsandri nr. 8.

În baza OG 99/2000, activitatea ambelor firme a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată, începând din 3 februarie (Old Mill), respectiv 1 februarie (Magic Kebab), agenţii Poliţiei Locale constatând ulterior că ambele firme respectă dispoziţiile de suspendare a activităţii.

Citiţi pe această temă şi articolul: Mită pe bandă: Doctorul şpăgar Ovidiu Pleşa îi înjura pe bolnavii care nu cotizau suficient