Mai multe persoane care au depozitat sau abandonat deșeuri pe domeniul public al orașului Oradea au fost identificate de către polițiștii locali, după ce au fost surprinse de către cele trei camere de supraveghere video mobile.

Mai precis, în ultima lună, 22 de persoane au fost prinse în astfel de ipostaze și sancționate cu amenzi între 1.000 și 2.500 de lei sau cu avertisment, după cum informează Poliția Locală Oradea.

Cetățenii care mai au de gând să arunce gunoaie pe străzi trebuie să știe că modificări legislative recente le dau polițiștilor locali dreptul să sancționeze probleme legate de deșeuri cu amenzi mult mai mari: între 10.000 lei și 20.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 50.000 lei și 70.000 lei pentru persoane juridice.

„Orădenii sunt încurajați să vină în sprijinul polițiștilor locali pentru a ajuta la stoparea fenomenului de depozitare ilegală și abandonare a deșeurilor pe raza orașului. Astfel, ei pot apela responsabil și cu încredere dispeceratul Poliției Locale Oradea, la numărul de telefon 0259/969, sau să scrie un email la adresa politia.locala@oradea.ro, furnizând informații cât mai elocvente în această privință”, a transmis Primăria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!