Poliţia Locală reacţionează la scandalul iscat în jurul deciziei pe care instituţia subordonată Primăriei a luat-o de a suspenda activitatea clubului Moszkva din strada Moscovei nr. 8 pentru 30 de zile. Printr-un comunicat de presă, şeful instituţiei Alexandru Laza ţine să aducă lămuriri pe marginea subiectului "la solicitarea locatarilor din zona străzii Moscova" şi ca urmare a articolelor apărute în presa locală.

"Pe parcursul anului 2012, au fost primite la Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea 14 sesizări telefonice referitor la tulburarea ordinii şi liniştii publice de către localul "Moszkva". În urma acestor sesizări repetate, în luna martie, a avut loc o acţiune de determinare a nivelului de zgomot, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Bihor, la localul în cauză. Deoarece s-au înregistrat depăşiri ale limitei maxime admise de lege, societatea care deţine clubul a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 500 lei", se arată în comunicatul semnat de comisarul-şef Alexandru Laza.

Potrivit aceleiaşi surse, în luna februarie 2013, ca urmare a patru sesizări telefonice şi două reclamaţii scrise, societatea Gulas Exotic, cea care deţine localul, a fost din nou sancţionată cu amenda minimă de 500 lei, pentru tulburarea liniştii publice.

"Ca urmare a aplicării acestor sancţiuni repetate, a fost dispusă suspendarea pe o perioadă de 30 de zile a activităţii clubului Moszkva, începând cu data de 23.02.2013. În această perioadă, reprezentanţii localului vor trebui să ia măsurile pe care le consideră necesare pentru a elimina disconfortul fonic", se mai precizează în informarea Poliţiei Locale.

De asemenea, autorităţile menţionează că, de la începutul lui 2012 şi până acum administratorii Moszkva au fost atenţionaţi de 17 ori în legătură cu deranjul vecinilor fără să primească şi amenzi, aspect pe care reprezentanţii localului au omis să-l precizeze.

În ceea ce priveşte măsura suspendării activităţii localului, instituţia explică astfel: "Între Poliţa municipiului Oradea şi Primăria Oradea s-a încheiat o înţelegere prin care în cazul în care la un local se înregistrează două procese verbale privind depăşirea nivelului de zgomot sau deranjarea liniştii publice, primarul municipiului Oradea va emite dispoziţia de suspendare a activităţii localului respectiv pentru 30 de zile".

Localul Moszkva a anunţat vinerea trecută pe pagina oficială de Facebook că Poliţia Locală le-a suspendat activitatea pentru o lună postând alăturat şi dispoziţia dată de autorităţile locale în acest sens. De atunci, clienţii şi fanii localului au reacţionat online scriindu-i mesaje primarului Ilie Bolojan în favoarea clubului şi distribuind pe paginile lor fotografii cu îndemnul "Free Moszkva" şi "Support Moszkva".

De asemenea, clienţii au anunţat tot pe Facebook că organizează luni seara, de la ora 18, un marş din faţa clubului şi până în faţa Primăriei pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia Poliţiei Locale.