Din această săptămână, poliţiştii rutieri vor putea urmări orice vitezoman. Asta pentru că au în dotare o maşină Lotus Evora S, cu 350 de cai putere, care poate circula cu până la 280 de kilometri pe oră şi care atinge o sută de kilometri pe oră în 4,8 secunde.

Bolidul valorează 70.000 de euro, iar dotările acestuia au mai costat alţi 30.000 de euro. Totuşi, maşina a fost oferită spre folosinţă gratuită timp de doi ani de importatorul Lotus pe piaţa locală, Forza Rossa. Fiind o maşină specială, noua achiziţie a Poliţiei Rutiere va fi condusă de un echipaj de elită.

"Consumul mediu este de cam 10 la sută. Cu echipamentele care sunt pe ea, probabil o să consume mai mult", a spus agentul-şef Adrian Cristea, primul poliţist care s-a urcat la volanul maşinii. Acesta a îmbrăcat uniforma în 1994 şi de atunci a condus de la Dacia Logan sau Renault până la Mitsubishi sau Toyota. "A existat o oarecare curiozitate să văd cum e să fii la volanul unei astfel de maşini", a recunoscut poliţistul. Maşina va fi utilizată pentru supravegherea arterelor aglomerate, cu risc sporit şi pentru misiuni de patrulare şi intervenţie rapidă.

România este a treia ţară din lume unde poliţiştii folosesc în misiune astfel de supermaşini, primite prin acest gen de parteneriate, după Marea Britanie şi Italia.