Potrivit realitatea.net, Aliodor Manolea, psiholog, specialist în Psihoenergetică, Biosinergetică şi programare neurolingvistică, este cel are în timpul campaniei l-a însoţit pe Traian Băsescu la dezbaterile electorale.

La cele două intervenţii din campania electorală de la Realitatea TV şi Realitatea FM ale preşedintelui, Aliodor Manole l-a însoţit pe Traian Băsescu şi a stat în timpul emisiei în apropierea preşedintelui, fiind alături de Traian Băsescu şi la contruntarea finală, cu Mircea Geoană.

Manolea a fost lângă Băsescu şi în seara victoriei, pe treptele din Modrogan.

Soţia acestuia, Doina Elena Manolea, este şi ea bioenergoterapeut. Cei doi au scris mai multe cărţi împreună, "Energetica subtilă a fiinţei umane", "Percepţii extrasenzoriale - Manual pentru dobândirea şi dezvoltarea simţurilor subtile" sau "Aura energetică, manual pentru detectarea şi decodificarea aurei energetice a fiinţei umane" fiind doar câteva dintre ele.

Întregul scandal al fenomenelor paranormale a izbucnit în urmă cu mai bine de o lună, când Viorel Hrebenciuc a acuzat că preşedintele Traian Băsescu ar fi câştigat alegerile şi cu ajutorul Forţei Violete, adică al forţelor ezoterice.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat săptămâna trecută că Băsescu a folosit aşa ceva în campanie, o persoană pe care a văzut-o şi la Cotroceni, ulterior.

Scandalul a ajuns şi în presa internaţională, Washington Post scriind că "Ultima bizarerie în materie de prezidenţiale vine din România: Energia negativă l-a făcut pe Geoană să piardă alegerile".