Eurodeputatul german Guido Reil, trimis în Parlamentul European de partidul naționalist Alternativa pentru Germania, a fost intervievat de jurnaliștii publicației Libertatea după ce a afirmat că România este „vestul sălbatic al Europei” și nu ar trebui primită în Schengen, ba chiar nici n-ar trebui să fie parte a Uniunii Europene.

Fost miner, Guido Reil a admis că a trecut o singură dată prin România, însă subliniază că a văzut o infrastructură „săracă”.

Vestul sălbatic

„Locuiesc în Germania de zece ori mai mulți români și bulgari față de acum zece ani. Acești oameni primesc deseori beneficii sociale, alocații pentru copiii din țara de origine și lucrează în sectorul cu salarii mici, în industria cărnii de exemplu. Nimic pozitiv”, a spus, în urmă cu câteva zile, alesul AfD în Parlamentul European.

El a continuat, făcând și alte afirmații dure la adresa României, criticate apoi de europarlamentarii români. „Acum jumătate de an am trecut prin România în timp ce călătoream spre Ucraina și am cunoscut România. Prietenește, aș descrie România astfel: România este vestul sălbatic al Europei. Vestul sălbatic în mijlocul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mai bună și mai multă ordine. Întrebarea e: Cum s-a putut întâmpla? Cum se poate ca o țară cu o asemenea infrastructură, o țară care e atât de coruptă și cu așa o infracționalitate să devină membră UE? N-a fost nimeni să vadă?, mă întrebam în timp ce o traversam. N-a fost nimeni să vadă? Se pare că nu.”, a spus Guido Reil.

„Îmi pare cu adevărat rău”

În interviul acordat vineri ziarului Libertatea, Guido Reil a spus că a trecut o singură dată prin România, „600 de kilometri prin Munții Carpați”, însă a văzut că infrastructura este dezastruoasă, în comparație cu cea din Ungaria. Eurodeputatul a afirmat că România are, în schimb, frumuseți naturale, din câte a putut să observe, și acoperire bună a rețelelor de telefonie mobilă. 

Întrebat, totuși, de unde a tras concluzia că România ar fi „vestul sălbatic al Europei”, Guido Reil n-a dat un răspuns direct, ci a spus că „și regiunea mea e un vest sălbatic (n.r. – Ruhr din Germania), pentru că trăim la limita subzistenței. Fiecare zi e mizerabilă. Se întâmplă chiar la mine acasă”.

Apoi, el le-a prezentat scuze românilor, însă nu și-a retras afirmațiile. „Vreau să îmi cer scuze dacă am rănit sentimentele românilor. Îmi pare cu adevărat rău!”, a spus germanul, potrivit Libertatea.ro. CITEȘTE INTERVIUL COMPLET PUBLICAT DE LIBERTATEA, AICI!

Probleme cauzate de asistații social

În același interviu, fostul miner Guido Reil a spus despre regiunea din care provine că a fost, pe vremuri, „inima industriei în Europa”, însă acum este una dintre cele mai sărace regiuni din Germania, migrația spre alte zone fiind masivă. 

De asemenea, europarlamentarul a susținut că vede în orașul său natal oameni din sud-estul Europei care „cauzează mari probleme”, sunt asistați social și care cer alocații pentru copii pe care, de fapt, nu-i au.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!