Un nou incident având ca protagonişti poliţişti: Un agent de poliţie locală din Capitală a fost filmat când îi cerea şpagă unei jurnaliste de la TVR.

Potrivit stiri.tvr.ro, un agent de la Poliţia Locală Sector 2 a cerut 350 de lei mită pentru a anula o amendă de parcare de 1.500 de lei. Mita a fost intermediată de un alt poliţist, ofiţer de serviciu la sediul Poliţiei Locale a Sectorului 2.

Jurnalista TVR Dorina Florea a fost amendată pentru că a parcat pe locul unui bucureştean care închiriase locul de la primărie, iar potrivit hârtiei care o aştepta pe parbriz, trebuie să plătească o amendă de 1.500 de lei sau 750 de lei în 48 de ore.

Mergând la sediul poliţiei locale, ofiţerul de serviciu s-a oferit să-l "îmbuneze" pe colegul care aplicase amenda, menţionează sursa citată, astfel că, după o convorbire telefonică, poliţistul i-a cerut 350 de lei ca să anuleze amenda. Discuţia în care poliţistul cerea banii pentru anularea amenzii a fost filmată cu telefonul mobil de jurnalistă, care, nedorind să dea mita, a făcut o plângere la directorul poliţiei locale din sectorul 2, înmânându-i totodată şi un DVD ce conţinea conversaţia.

"Politist: Da, şefu, hai să o ajutăm! Chiar e drăguţă. Are şi ochii verzi. Da. Spuneţi-mi pretenţia, ce şi cât...Da, da,a. Bun, am înţeles. Să trăiţi!

Jurnalist: Trei milioane jumate ca să anuleze?

Politist: Da, da ca să anuleze. El ca şef are responsabilitate. Credeţi-mă că el a mai ajutat persoane. Şi le-a ajutat pe bune"

Agentul care a cerut şpaga va fi audiat de conducerea postului de poliţie şi cel mai probabil va fi dat pe mâna prorurorilor.