Unui poliţist i s-a furat pistolul din dotare, în timp ce intervenea împreună cu colegii săi pentru a opri un scandal izbucnit în faţa unui local din judeţul Hunedoara.

Întâmplarea s-a petrecut duminică seară în comuna hunedoreană Crişcior, scrie Adevărul.ro

"Patrula de intervenţie de pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Crişcior s-a deplasat în regim prioritar la faţa locului, iar având în vedere faptul că în altercaţie erau implicate mai multe persoane recalcitrante, poliţiştii au solicitat sprijin dispecerului Poliţiei Municipiului Brad, spre locul intervenţiei fiind direcţionată şi o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică Brad", a transmis Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, conform aceleaşi surse.

"N-ai fost în stare..."

Ajunşi la faţa locului, agenţii au fost şi ei agresaţi în timpul intervenţiei, iar unuia dintre agenţi i-a fost furată centura tactică din dotare care i se desprinsese de la brâu, în care se aflau pistolul, muniţia, un spray lacrimogen şi un baston telescopic.

În imaginile filmate de martori şi apărute ulterior pe internet se aude cum unul dintre martori îl condamnă pe poliţistul vătămat.

"Nu ai fost în stare să ţii pistolul la tine şi ţi l-or furat", se aude strigând un martor.

Sursa video: Adevărul.ro

Hoţul, un localnic în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut câteva ore mai târziu, alături de alţi doi participanţi la scandal, cu toate acestea pistolul nu a mai fost găsit.

"În cursul nopţii, a fost găsită centura cu un încărcător cu 17 cartuşe, un spray şi un baston telescopic, pe o vale, în apropierea râului Criş. Poliţiştii au reţinut un bărbat de 46 de ani, din municipiul Brad, bănuit de săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor (respectiv de sustragerea armamentului şi a muniţiei din dotarea unui agent de poliţie care a intervenit la eveniment). De asemenea, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de doi bărbaţi, unul în vârstă de 41 de ani, din municipiul Brad şi unul de 42 de ani, din comuna Crişcior, ambii bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe", a precizat Bogdan Niţu, reprezentantul IPJ Hunedoara.

Conform site-ului Jurnalul.ro, arma este încă de negăsit, iar cei trei bărbaţi urmează a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.