Un ofiţer al Serviciului de Acţiuni Speciale este în stare gravă la spital după ce marţi dimineaţă a fost atacat cu o sabie de un suspect, în timpul unor percheziţii în Rădăuţi. 

Potrivit Digi24.ro, poliţistul participa la percheziţii privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri. În timpul descinderilor, el a fost lovit cu o sabie la cap şi la braţ, având răni foarte grave la cap.

Ofiţerul a fost transportat la spital cu o ambulanţă, în timp ce agresorul său a fost reţinut. Ulterior, un elicopter al MAI l-a transportat pe poliţist la Spitalul Clinic de Urgenţă din Iaşi.

"În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Biroului Combaterii Crimei Organizate Suceava au avut o acţiune pe linie de droguri. Au fost organizate opt echipe pentru opt percheziţii şi aducerea la audieri a patru persoane. La una dintre locaţii, în Rădăuţi, un bărbat a atacat şi a rănit cu o sabie în zona capului şi a braţului un luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale. În acest moment, colegul e la spital, medicii depun toate diligenţele penru salvarea vieţii", a declarat, la Digi24.ro, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Atacatorul mascatului a mai fost arestat tot pentru trafic de droguri, în luna iulie a anului trecut, a fost pus în libertate după 30 de zile, iar în octombrie anul acesta a fost ridicat din nou de poliţie şi pus sub control judiciar.

Ofiţerul rănit este agent şef adjunct de poliţie, se numeşte Sfichi Dan Ciprian şi este căsătorit, având doi copii.

"Specialiştii de la Departamentul Pentru Situaţii de Urgenţă din MAI monitorizează situaţia şi dacă se va impune o intervenţie neurochirurgicală, colegul nostru o să fie transportat la un centru medical universitar. De asemenea, un elicopter SMURD este pregătit de intervenţie, pentru cazul în care va fi nevoie", a comunicat Ministerul Afacerilor Interne.

Dumitru Coarnă, preşedintele  Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, a precizat la Digi24 că ofiţerul este în comă indusă. El a explicat şi cum s-au petrecut lucrurile. "O percheziţie domiciliară la un traficant de droguri. A fost primul care a pătruns. (...) Omul l-a aşteptat după uşă cu sabia. (...) Lovitura cu sabia în zona capului, de sus în jos", a mai spus Coarnă.