Accidentul s-a petrecut duminică după amiază, pe DN 76, în Sânmartin. "În timp ce conducea un autoturism pe strada Ioan Slavici din localitate, un orădean în vârstă de 31 de ani nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns pe drumul naţional, neacordând prioritate de trecere unei motociclete condusă de un tânăr de 26 de ani, care se deplasa pe drumul prioritar, pe direcţia Oradea - Băile Felix, şi au intrat în coliziune", a explicat pentru BIHOREANUL inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Bărbatul de 26 de ani a fost proiectat pe şosea, iar medicii sosiţi la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru el. "Traumatismele suferite au fost atât de grave, încât victima a decedat pe loc", a afirmat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD Oradea.

Potrivit unor surse din Poliţie, motociclistul se numeşte Ionuţ Petrovai şi era subofiţer în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Oradea. El este originar din Maramureş şi, de la terminarea şcolii de agenţi de Poliţie, în urmă cu 6 ani, a lucrat la BCCO.

Şoferul care l-a accidentat se numeşte Costin Focşa şi este asistent la Facultatea de Drept.

prioritate.jpgCa o ironie a sorţii, tragicul eveniment s-a petrecut în timp ce tânărul se întorcea de la un protest organizat de motociclişti împotriva violenţei practicată de şoferi în trafic.

Aproximativ 200 de motociclişti din Satu-Mare, Carei, Tăşnad, Bihor şi Zalău, au mărşăluit duminică la amiază prin Băile 1 Mai, Sânmartin şi Oradea împotriva violenţei pe şosele, promovând astfel un mesaj de atenţionare a şoferilor că există şi ei în trafic - "Mă vezi?" - din cadrul campaniei "Să ne respectăm în trafic". Printre afişele purtate de aceştia s-a numărat şi unul care avea scris pe el "Nu i s-a acordat prioritate" (foto).