Un bărbat din comuna argeșeană Cocu, suspectat că a postat amenințări la adresa unei polițiste prin intermediul unei rețele de socializare, a fost reținut pentru ultraj, urmând să fie prezentat marți la Judecătoria Pitești cu propunere de arestare preventivă.

Omul fusese oprit în trafic de un echipaj, care i-a reţinut permisul de conducere, pentru că nu a oprit la semnalul iniţial al unui agent. Supărat, individul a început să se certe cu poliţista care completa procesul verbal, iar seara a scris pe Facebook că o va omorî, indiferent de consecinţe.

Femeia şi-a anunţat superiorii, care au cerut Parchetului să înceapă o anchetă. Omul este reţinut acum, pentru ultraj şi ameninţare, iar la finalul anchetei ar putea face chiar 6 ani de închisoare, scrie Digi.

Din primele cercetări a reieșit că bărbatul în vârstă de 34 de ani, de profesie șofer profesionist, a postat pe contul său de Facebook o fotografie a polițistei care i-a reținut permisul de conducere, precum și o serie de comentarii care conțineau amenințări la adresa vieții și integrității corporale a acesteia.

"Nu o mai suport, dacă nu o mută, o mut eu la cimitir. Să îmi dea şi închisoare pe viaţă, că nu am ce pierde (…)", a scris bărbatul într-una dintre postările preluate ulterior de presa locală din Argeș. 

După ce alte persoane i-au transmis comentarii dure la postarea făcută, atenţionându-l că e ilegal ce face şi că poate fi cercetat penal, bărbatul a continuat la fel de dur: „Îi făceam filmare cum o jumuleam fir cu fir şi unghie cu unghie pe viu, să vadă ce poate face un analfabet”. 

Bărbatul a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, care au emis pe numele lui ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Individul a fost lăsat în lbertate, marţi, de judecători.