Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au adresat căpităniei de Poliţie a Judeţului Hajdu-Bihar (Ungaria), invitaţia de a forma patrule mixte româno-maghiare, care vor activa în zonele turistice ale Judeţului Bihor, în perioada 18 iulie - 21 august. "În acelaşi timp, patru agenţi de poliţie din cadrul IPJ Bihor vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din Judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria", au anunţat vineri reprezentanţii IPJ Bihor.

Cele două inspectorate de poliţie formează patrule mixte pentru al cincilea an consecutiv. "Acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate", se mai precizează în comunicatul IPJ Bihor.

În judeţul Bihor, patrulele mixte vor acţiona în zona turistică montană din Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, precum şi în zona turistică Şuncuiuş - Vadu Crişului, acestea fiind puncte de atracţie pentru turiştii maghiari.

În aceeaşi perioadă, în Ungaria, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii maghiari în localitatea Hajdúszoboszló, unde există un mare aflux de turişti români în sezonul estival. "Acţiunea prezintă o importanţă practică deosebită, prin menţinerea şi dezvoltarea în permanenţă a acţiunilor comune în cadrul Euroregiunii Bihor - Hajdu-Bihar", se mai precizează în informarea IPJ Bihor.

Schimbul de patrule comune, care marchează debutul acţiunii, va avea loc pe 18 iulie, de la ora 10, în Punctul de Trecere a Frontierei Artand-Borş.