Bătaia nu e ruptă din rai şi nici nu rezolvă problemele. Acesta este mesajul pe care, începând de luni, timp de o săptămână, poliţiştii îl vor promova în faţa orădenilor, în cadrul campaniei Primăvara nonviolenţei în judeţul Bihor.

„Zilnic, pe parcursul întregii săptămâni, vor fi organizate diverse acţiuni prin care populaţia va fi informată cu privire la factorii care generează sau favorizează acte de violenţă", a spus Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IJP Bihor. Ea a menţionat şi că această campanie se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Evenimentele încep luni la ora 10.30, la Teatrul Arcadia, unde se vor expune mărţişoare şi desene cu tematică anti-violenţă, realizate de elevii bihoreni. Apoi, alţi elevi vor împărţi mărţişoare şi felicitări în trei zone din oraş, Piaţa Decebal, Parcul 1 Decembrie şi zona centrală.

Marţi, poliţiştii se vor întâlni şi cu părinţii orădeni, la Şcoala cu clasele I-VIII Ioan Bogdan, iar miercuri sunt vizate şi persoanele de vârsta a treia. „Nu tolera violenţa în familia ta" este mesajul pe care oamenii legii îl vor transmite celor în etate.

Joi, activităţile se vor muta la Marghita, unde elevii din două şcoli din localitate vor concura în competiţia tematică „Să exmatriculăm violenţa". Tot joi, cei închişi în Penitenciarul Oradea vor participa la un concurs de eseuri, „Femeia, eterna poveste".

Elevii din Ştei vor dezbate problema traficului de persoane vineri, iar duminică se va încheia campania printr-un spectacol dedicat femeilor.