Manifestanţii au ajuns la Statuia Leu, după ce timp de cinci minute au huiduit, înjurat şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, în faţa intrării oficiale a Palatului Cotroceni.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, vineri, că deşi din Piaţa Victoriei porniseră în marş aproximativ 6.000 de persoane, acestora li s-au mai alăturat, pe traseu, alţi 1.500-2.000 de protestatari.

Aceştia au ajuns la Statuia Leu în jurul orei 13.50. "La puşcărie!", "Jos Băsescu", "Ieşi afară javră ordinară", "Demisia" - au fost lozincile strigate de poliţiştii protestatari şi cei solidari lor.

De asemenea, manifestanţii au aruncat cu sticle, caschete şi lumânări.

Sindicaliştii au cerut ca Traian Băsescu să vină în Piaţa Victoriei până la ora 12.00. Pentru că preşedintele nu a răspuns solicitării lor, ei au plecat în marş până la Cotroceni deşi nu au autorizaţie. Şeful statului nu se află în Palatul Cotroceni, au declarat surse oficiale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.