Programul "Respectul în trafic salvează vieţi!" se desfăşoară în perioada 8 mai - 31 iulie şi a fost lansat de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţii Şcolii West Auto, organizatorii făcând apel şi la creativitatea "civililor" participanţi la trafic, fie ca şoferi, fie ca pietoni.

"Programul, concretizat într-un concurs cu tematică rutieră, se adresează tuturor bihorenilor şi constă în elaborarea unui proiect pentru organizarea unei campanii de responsabilizare a societăţii civile pe teme de educaţie rutieră", explică într-un comunicat dat publicităţii marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, inspectorul principal Alina Dinu.

Competitorii pot elabora proiecte pe teme precum viteza excesivă, traversarea prin locuri nepermise, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea de prioritate pietonilor, respectul între participanţii la trafic, folosirea centurii de siguranţă şi a echipamenului "hand-free". Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii din partea organizatorilor.

Pentru ca proiectul să fie eligibil, acesta trebuie să conţină un spot publicitar, o concepţie grafică pentru un autocolant cu o siglă reprezentativă şi un text pe o coală de format A5, o concepţie pentru un afiş în format A1 color, o concepţie pentru un pliant A5 color pe faţă şi pe verso, găsirea unei sigle reprezentative pentru tema propusă, dar şi menţionarea unor activităţi care ar trebui desfăşurate pentru promovarea proiectului.

Cei interesaţi pot găsi detalii despre concurs pe pagina de web a IPJ Bihor, http://bh.politiaromana.ro, dar şi la Şcoala West Auto, pe strada Primăriei numărul 23, sau la numerele de telefon 0259/448.844 şi 0746/972.623. Doritorii mai pot găsi informaţii despre concurs şi pe pagina de web www.nagyvarad.ro.