Un cetăţean moldovean, Serghei S., în vârstă de 28 de ani, a încercat să intre în ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, prin punctul de trecere a frontierei Borş, conducând un autoturism BMW X5 care figurează ca fiind furat din Italia.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au imobilizat maşina deoarece aveau suspiciuni auspra seriei BMW-ului care avea modificări mecanice. Potrivit comisarului-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, poliţiştii au cerut filialei judeţene a Registrului Auto Român expertizarea autoturismului, instituţia din urmâ confirmând marţi că este vorba despre o maşină declarată furată în Italia.

"În urma verificărilor în baza de date, s-a stabilit că, autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile italiene la data de 18.11.2011", a precizat comisarul-şef Dan Lazăr.

Şoferul autoturismului a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten din Italia şi vroia să ajungă în Republica Moldova, însă nu ştia că maşina are probleme.

BMW-ul a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea, iar şoferului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire la furt.