Într-o misiune de control, poliţiştii de frontieră ai ITPF Oradea au descoperit, miercuri, pe o stradă lăturalnică din Inand, o autoutilitară Mercedes Sprinter, despre care existau suspiciuni că este folosită la transportul ţigărilor de contrabandă. Maşina, înmatriculată în judeţul Cluj, conţinea mai multe colete cu ţigări fără timbru.

"În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia mai multe colete, ambalate în folie neagră, care conţineau ţigări marca Ashima, fără timbru fiscal", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În colete erau 14.000 de pachete de ţigări, în valoare de circa 105.000 lei. "Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor implicate în activitatea infracţională, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun", a adăugat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.