La ordinul ministrului de Interne, Gabriel Berca, şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, a dispus efectuarea, în regim de urgenţă, a unor controale la nivelul sectoarelor poliţiei de frontieră Giurgiu şi Borş.

"Măsura a fost dispusă pentru a se verifica modalitatea de gestionare a acţiunilor de verificare a transporturilor de mărfuri prin PTF Giurgiu şi PTF Borş, declanşate pentru combaterea contrabandei şi a evaziunii fiscale", se arată într-un comunicat al IGPF.

Potrivit acestuia, corpul de control va verifica modul în care au fost gestionate activităţile în punctele de trecere a frontierei, după ce săptămâna trecută, în cele două sectoare au fost înregistrate cozi ce se întindeau pe kilometri întregi.

"Controlul va începe marţi. La finalizare vom reveni cu un comunicat cu rezultatele acestuia", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Frontieră Bihor.

El a mai spus că în Borş "nu au fost timpi mari de aşteptare". "Lucrurile au decurs normal, în sensul că a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului", a susţinut Lazăr.

Săptămâna trecută zeci de TIR-uri au aşteptat în zona punctului de trecere a frontierei Borş, de-o parte şi de alta a graniţei cozile întinzându-se pe kilometri întregi. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat în vama Giurgiu, la punctul de frontieră către Ruse, Bulgaria, coloana de maşini întinzându-se pe distanţe de până la 30 de kilometri.

Şoferii s-au plâns de timpii mari de aşteptare, susţinând că astfel sunt blocaţi în activitatea lor.