O nouă acţiune a poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor se desfăşoară în aceste zile în punctele de trecere a frontierei din judeţ. De astă dată, însă, poliţiştii distribuie pliante cu mesaje anticorupţie turiştilor români şi străini, pentru ca aceştia să nu fie părtaşii şpăgarilor, să refuze categoric plata unor sume de bani pretinse pentru facilitarea rezolvării problemelor cu care se confruntă, să se opună oricărei forme de mită, trafic de influenţă sau conflict de interese şi să ia atitudine ori de câte ori sunt puşi în faţa unor astfel de situaţii.

„Este vorba despre o campanie de conştientizare care se desfăşoară în punctele de trecere a Frontierei Borş, Salonta şi Valea lui Mihai. Lucrători ai DGA Bihor împreună cu poliţiştii de frontieră menţionate distribuie flyere cu informații prin care cetățenii să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte", a explicat, marţi, BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al DGA Bihor, Răzvan Vesa.

Potrivit sursei citate, acţiunea este parte a unei campanii naţionale, demarată de Direcţia Generală Anticorupţie în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în cadrul căreia au fost realizate 250.000 flyere în limba română şi 50.000 flyere în limba engleză, ce vor fi distribuite la nivelul a 21 structuri ale Poliţiei de Frontieră.

În Bihor, DGA este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, al cărui sediu se află în Oradea, str. Dunărea nr. 2, telefon/fax  0259/469.043, e-mail: bihor.dga@mai.gov.ro.

Şeful serviciului şi ofiţerul de relaţii cu publicul primesc cetăţenii interesaţi în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi lucrătoare de miercuri, între orele 12:00 - 15:00.

Cetăţenii mai pot reclama faptele de corupţie ale personalului MAI apelând linia telefonică gratuită, 0800.806.806.