Poliţiştii din localitatea bihoreană Cefa au deschis dosar penal pentru uciderea animalelor găsite în „groapa morţii" dintre Oradea şi Salonta. După sesizarea făcută de BIHOREANUL, sâmbătă seară un echipaj a descins la faţa locului, găsind cadavrele, făcând fotografii şi demarând căutarea vinovaților.

"În caz a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere a câinilor, cu intenţie, fără drept", a declarat duminică pentru BIHOREANUL comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit OUG 155/2001, uciderea câinilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la un 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 lei.

Anchetatorii au găsit la faţa locului cadavrele a trei câini, care au fost ridicate, pentru a li se face necropsia, de către medici veterinari autorizaţi, şi a se stabili astfel concret cauza morţii.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, povestea - ajunsă în atenția ziarului la sesizarea unui cititor - a ieşit la iveală după ce imaginile revoltătoare, cu câini abandonaţi şi spânzuraţi în această groapă situată în apropierea drumului Oradea-Salonta, într-o zonă de pe raza comunei Sânnicolau Român, au fost publicate pe Facebook de o iubitoare a animalelor. 

Încercând să salveze o căţeluşă cu ochiul ieşit din orbită, rănită la un picior şi cu o sârmă în jurul gâtului, Antonia Kertesz a găsit în subteran alţi câini spânzuraţi. Din câte se pare, e un obicei de câțiva ani ca localnicii din zonă să "scape" de animalele nedorite ucigându-le sau abandonându-le acolo.