Zilele trecute, poliţiştii bihoreni au ieşit pe şosele pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Potrivit unui comunicat trimis vineri de IPJ Bihor, miercuri şi joi, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Tileagd şi cei ai Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Borod au controlat 17 autovehicule care transportau material lemnos

"În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost confiscaţi 11 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 1.900 de lei", se arată în comunicatul Poliţiei.

Una dintre "capturi" a fost făcută miercuri, în jurul orei 14, pe drumul auto forestier Surducel. Poliţiştii au prins un bărbat din Vârciorog în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, având avizul de însoţire emis "pentru o cantitate şi o specie diferite".

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar lemnele, în valoare de 900 lei, au fost confiscate şi predate în custodie Ocolului Silvic Oradea.