În Bihor, conducerea Poliţiei a pregătit patrule mixte împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii, care vor acţiona pe întreg teritoriul judeţului şi în special în vecinătatea punctelor de trecere a frontierei româno-maghiare, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În campania care se desfăşoară din 1 până în 6 aprilie vor fi implicaţi activ poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere, cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Criminalistic şi poliţiştii de ordine publică de la Poliţia Oradea, de la Postul de Poliţie Borş, de la poliţiile orăşeneşti Săcueni şi Valea lui Mihai şi de la Poliţia Marghita. Omologii lor din Ungaria vor acţiona concomitent, de cealaltă parte a graniţei.

În cadrul acţiunilor vor mai fi implicaţi activ şi lucrătorii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, Jandarmeria Bihor, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Serviciul pentru Imigrări, Garda Financiară, Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română, Secţia Drumuri Naţionale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi ai Garda Naţională de Mediu Bihor.

"Reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţiuni similare din judeţul Hajdu Bihar - Ungaria vor acţiona alături de poliţiştii maghiari, pe raza acestora de competenţă", a spus Alina Dinu.

Modul de desfăşurare a acţiunii, rezultatele şi aspectele întâmpinate de echipele de poliţişti vor fi făcute publice la finalul acţiunii, într-o conferinţă de presă comună organizată de Poliţia Bihor şi Căpitănia de poliţie Hajdu Bihar.