În urma sesizărilor tot mai numeroase privind abandonarea gunoaielor în jurul containerelor tip clopot, agenţii Poliţiei Locale Oradea au început, săptămâna trecută, să facă pândă în jurul lor.

În prima zi, agenţii au supravegheat timp de 24 de ore cele trei igluuri amplasate la marginea cartierului Europa, spre cimitir, şi au prins trei locuitori din zonă în flagrant, aruncând diverse gunoaie menajere şi deşeuri rezultate în urma construcţiilor. Cei trei au primit, cumulat, amenzi de 800 lei.

Agenţii continuă să supravegheze şi alte grupuri de igluuri din oraş, anunţând că nu vor fi îngăduitori cu persoanele prinse că aruncă gunoaiele clandestin. Nu de alta, dar fiecare dintre acestea contribuie semnificativ la sluţirea oraşului.

"Persoanele surprinse că depozitează resturi menajere sau moloz rezultat din construcţii în zonele containerelor de tip iglu sau în alte locuri decât cele special amenajate, vor fi sancţionate contravenţional conform art. 111, lit q din Hotărârea Consiliului Local 207/2015, cu amenzi de la 200 la 2.000 lei", spune Monica Ambro, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.