Agenţii Poliţiei Locale Oradea fac ordine în publicitatea stradală. Două panouri publicitare, unul de la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Decebal şi unul de pe strada Iuliu Maniu, au fost date jos, la comanda poliţiştilor, pe motiv că amplasarea lor nu respectă regulamentul local.

Mai precis, cel din intersecţie nu respecta articolul 23, alineatul 3, din Regulamentul local de publicitate, care stipulează că panourile cu dimensiunile de peste 3.20x2.40 m se amplasează la o distanţă de cel puţin 50 de metri între ele. De cealaltă parte, panoul de pe strada Iuliu Maniu nu respecta articolul 10, litera e, din acelaşi regulament, articol care spune că pe clădirile aflate în stare de deteriorare se pot amplasa mijloace de publicitate numai după reabilitarea şi refacerea imobilului. În schimb, acest panou era montat pe calcanul deteriorate al casei aflate la interscţia străzii Iuliu Maniu cu Jean Calvin.

"Desfiinţarea respectivelor panouri publicitare a fost făcută în baza Dispoziţiei Primarului Municipiului Oradea nr. 1878/ 22.04.2016, cheltuielile urmând a fi imputate operatorului de publicitate, întrucât acesta nu s-a conformat notificărilor comunicate anterior, în sensul că nu a procedat la dezafectarea mijloacelor publicitare", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Oradea.

Poliţiştii locali vor contiua să verifice respectarea normelor legale privind afişajul publicitar pe raza Municipiului Oradea.