Mobilizaţi de un anunţ al Centrului de Transfuzie Sanguină, care a anunţat că stocurile de sânge sunt pe terminate, angajaţii Poliţiei Locale Oradea, agenţi şi funcţionari deopotrivă, merg să doneze sânge.

Ca să nu aglomereze centrul de donare, poliţiştii au convenit să meargă pe rând la centru. Luni, 15 agenţi au făcut acest gest, marţi sunt programaţi alţi 10 şi tot aşa în fiecare zi.

"Cu această ocazie, Poliţia Locală Oradea îndeamnă toţi cetăţenii municipiului Oradea, care îndeplinesc condiţiile necesare, să facă acest gest umanitar", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Oradea.

Cei care vor să doneze sânge pot face acest lucru la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, de pe strada Louis Pasteur nr. 30, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30 şi 11.30. Pot dona sânge persoanele care au între 18 şi 60 de ani, o greutate între 50 şi 100 de kilograme, în cazul femeilor, respectiv între 58 şi 110 în cazul bărbaţilor, şi care nu au consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore înainte de recoltare. Nu pot dona sânge femeile însărcinate ori în timpul ciclului menstrual şi nicio persoană care a suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale sau şi-a făcut tatuaje.

De asemenea, nu pot deveni donatori nici cei care au suferit sau suferă de TBC, malarie, ulcer, diabet zaharat decompensat, boli de inimă, epilepsie, boli de piele, bruceloză sau miopie 6 dioptrii.