Acţiune de amploare desfăşurată marţi, de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea alături de poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviar, jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de taximetrie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, în total au fost controlate 61 de autoturisme, au fost legitimate 82 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 7.020 lei.

Cea mai mare amendă a fost primită de un taximetrist de 23 de ani din Brusturi, prins pe platoul auto din faţa Gării Mari.

"În urma verificărilor efectuate de inspectorii din cadrul Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Bihor, s-a constat că sistemul de măsurare a costului cursei prezenta defecţiuni. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor O.G. nr. 22/1992 cu aplicarea Legii nr. 11/1994, cu amendă în valoare de 5.000 lei", mai arată comunicatul poliţiei.