Poliţiştii din Bihor şi din Hajdú-Bihar au început, miercuri, patrularea în echipe mixte în zonele turistice din cele două judeţe despărţite de graniţă. 

Este al 12-lea an consecutiv când se organizează patrulele mixte cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi Căpitănia de Poliţie a judeţului Hajdú-Bihar.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Bihor, au fost formate câte două patrule mixte româno-maghiare care vor activa în zonele turistice în perioada 24 iulie - 21 august. 

"În urma succesului activităţilor desfăşurate în comun de reprezentanţii celor două instituţii pe parcursul anilor anteriori, acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate", se arată în informarea Poliţiei. 

În Bihor, poliţiştii români şi maghiari vor patrula prin Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

Miercuri, în prima zi a acţiunii, în zona carstică Padiş, patrulele mixte de poliţişti au participat la un exerciţiu demonstrativ al jandarmeriei montane de la Posturile Stâna de Vale şi Padiş.

La exerciţiul demonstrativ au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Bihor.

A fost analizat modul de comunicare între patrulele mixte şi jandarmii montani, precum şi gradul de acoperire al semnalului de telefonie mobilă în zonele traseelor turistice montane.