Surse apropiate anchetei spun că fostul ministru Daniel Chiţoiu se face vinovat de producerea accidentului soldat cu doi morţi care a avut loc în Argeş în a doua zi de Crăciun.

Şoferul unei maşini care rula în spatele Audi-ului fostului ministru le-a poliţiştilor şi jurnaliştilor că maşina acestuia a părăsit banda din senin şi a intrat pe contrasens izbind frontal un autoturism Logan care circula regulamentar.

"Audi! N-a intrat în nicio depăşire, nu era nimic în faţă. A părăsit banda şi a intrat pe cealaltă bandă. Loganul venea normal de la Ploieşti. Eram în spatele lui (n.r. a fostului ministru Daniel Chiţoiu)", a povestit martorul jurnaliştilor G4Media.

În urma accidentului poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală şi fac cercetări pentru a stabili cauzele accidentului în condiţiile în care bănuiesc că fostul ministru ar fi folosit telefonul mobil la volan.

Interesant este că, la scurt timp după producerea evenimentului rutier, polițiștii din Argeș au declarat presei că nu au putut stabili care dintre șoferi se face vinovat de producerea accidentului întrucât cele două mașini au fost găsite într-o „poziție ciudată”, după cum scrie Libertatea.

Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat, însă, pentru Digi24, că "s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar de pe contrasens, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut unde să tragă pe dreapta pentru a evita coliziunea".

Cert este că accidentul a stârnit numeroase controverse în spațiul public, mai cu seamă că, sâmbătă, au apărut și imagini de la câteva minute după impact în care fostul ministru este surprins cum se plimba fără nicio problemă printre rămăşiţele maşinilor de pe şosea. Surpriza a fost că, peste câteva ore, Chiţoiu ajungea pe targă la spitalul Floreasca. Medicii ar fi constatat ulterior că acesta avea două coaste rupte.

Accident cu doi morţi

Fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE, a fost implicat joi dimineaţă într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfireşti din judeţul Argeş, pe Dealul Negru.

Politicianul conducea o maşină Audi care a izbit frontal un Logan care circula din sens opus.

Şoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, şi o femeie de 73 de ani, pasageră în acelaşi autoturism, soț și soție, au murit. Daniel Chiţoiu a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti cu două coaste rupte şi a cerut cadrelor medicale să nu ofere jurnaliştilor nicio informaţie despre starea sa de sănătate.

Fost ministru de Finanţe în timpul guvernării USL, Daniel Chiţoiu, a scăpat de urmărirea penală în dosarul Carpatica ASF pentru că parlamentarii au respins solicitarea DNA.