Aproximativ 500 de oameni, rude, prieteni sau vecini, au participat sâmbătă după amiază la slujba de înmormântare a Mărioarei şi Gavril Venter, părinţii poliţistului criminal Gabriel Venter, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal.

Între pilde religioase şi vorbind şi despre momentul de rătăcire al lui Gabriel, până şi preotul a fost afectat de drama familiei, la un moment dat rostindu-şi discursul gâtuit. Devastată, sora poliţistului, Ramona, a avut nevoie de ajutorul echipajului de ambulanţă sosit la eveniment, care a pus-o pe picioare.

Oamenii povesteau că nu îşi explică gestul tânărului, spunând despre el că era un bărbat reţinut şi închis în sine, şi că probabil că a "explodat", adunând în el multe dezamăgiri.

În timp ce părinţii lui erau înmormântaţi în Cimitirul Municipal, în jurul orei 15, trupul poliţistului a fost adus cu o altă maşină şi pe un alt traseu, la groapa săpată de câţiva metri de cea a părinţilor. El a fost însoţit de un mini convoi format din nici zece oameni, majoritatea colegi de la Poliţia Municipală.

Abia după ce părinţii au dispărut sub mormanul de flori şi coroane, fiica lor, Ramona, împreună cu câteva zeci de rude, s-a dus să îşi îngroape şi fratele. Cum se face în cazul sinucigaşilor, preotul nu a oficiat slujba de înmormântare, ci doar s-a rugat şi a făcut o dezlegare.

La eveniment a participat şi primarul Ilie Bolojan, rudă îndepărtată cu familia, dar şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Carmen Pantiş, cea care a mijlocit transplantarea organelor lui Gabriel Venter către mai mulţi pacienţi suferinzi din ţară.