Gabriel Venter, poliţistul de 33 de ani care miercuri seară şi-a împuşcat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, nu mai are nici o şansă de supravieţuire. "Pacientul e în moarte cerebrală, nu mai are nici o şansă de supravieţuire", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde poliţistul sinucigaş este în comă serioasă de gradul 4, la Terapie Intensivă.

Anchetă pe seama armei

În noaptea de miercuri spre joi, anchetatorii au audiat mai multe persoane, între care şi iubita acestuia, în faţa căreia s-a împuşcat, dar şi pe soţul ei.

Potrivit unor surse judiciare, Venter trebuia să îşi predea pistolul din dotare miercuri după amiază, la ora 16, când urma să iasă din serviciu, la camera de armament a Poliţiei Municipiului Oradea. Tânărul însă nu s-a mai întors la sediu, având sectorul în zona centrală a Oradiei, dar acest fapt nu a trezit suspiciuni, de vreme ce poliţiştii mai obişnuiesc să întârzie la predarea armei, dacă participă la diverse evenimente.

În cursul dimineţii de joi, corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei a sosit la sediul Poliţiei Oradea şi a început o anchetă.

Seară de groază

Până una, alta, poliţistul este cercetat pentru omor, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. "Agentul de poliţie este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav", a declarat pentru BIHOREANUL procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care a făcut publică şi versiunea oficială a întâmplărilor de miercuri seara.

"În data de 15 iunie 2011, în jurul orei 21.30, Venter Gabriel Cristian, în vârstă de 33 ani, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală la locul de muncă al tatălui său Venter Gavril, în vârstă de 58 an, la CFR Auto Terminal Est Oradea, unde, întâlnindu-l, l-a împuşcat cu două gloanţe în abdomen, după care s-a deplasat la locuinţă, unde se afla mama sa, Venter Mărioara, în vârstă de 51 de ani, pe care de asemenea a împuşcat-o. S-a deplasat apoi la locuinţa prietenei sale, pe care a informat-o telefonic în legătură cu faptele sale, după care s-a împuşcat în cap", se arată în comunicatul Parchetului Bihor.