Ramona Venter, sora poliţistului orădean Gabriel Venter, cel care pe 15 iunie şi-a împuşcat părinţii şi mai apoi s-a sinucis cu pistolul din dotare, susţine că înainte să îşi omoare părinţii şi să îşi tragă un glonţ în cap, fratele său i-a transmis un mesaj în care îl învinovăţea pe premierul Emil Boc pentru gestul său.

05 Ramona Venter (mare).jpgÎn acea zi, cei doi vorbiseră de mai multe ori, iar fata urma să se întâlnească cu el la casa părintească. A întârziat, însă, iar el nu a mai avut răbdare şi s-a împuşcat. De altfel, la scurt timp de la producerea evenimentului, Ramona (foto) declara BIHOREANULUI că ajunsese la concluzia că voia să o împuşte şi pe ea. "Asta a fost concluzia mea, că a vrut să mă omoare şi pe mine. Nici nu ştiu ce să spun. M-am gândit că a fost un semn de la Dumnezeu", spunea tânăra.

Potrivit acesteia, textul ultimului SMS primit de la fratele său cu câteva minute înainte să se împuşte, scria: "Să nu mă urăşti niciodată. Boc este vinovat. Dacă luam salariul normal, mergeam cu Mihaela (n.r. iubita poliţistului, cu care părinţii lui nu erau de acord, deoarece era căsătorită şi avea un copil) în chirie sau o acceptau ăştia şi era totul bine. Îmi pare rău!". "Acesta a fost mesajul pe care mi l-a trimis când încă eu nu ştiam ce se întâmplase", a povestit tânăra, luni, BIHOREANULUI.

Gabriel i-a trimis mesajul chiar cu câteva minute înainte să se împuşte, la ora 22 fără 3 minute. "Cum mi-a trimis mie mesajul, a avut convorbirea cu ea (n.r. cu iubita sa), şi în tipul convorbirii s-a şi împuşcat". Tânăra susţine, într-un interviu televizat, că fratele ei era deprimat deoarece primise cu 600 de lei mai puţin la salariu, iar el ar fi suferit un şoc, mai ales că ar fi vrut să se mute cu iubita lui în chirie. "A luat cu şase milioane mai puţin, i-au tăiat norma de hrană, ceea ce pentru el a fost un şoc", a spus tânăra.

Aceasta a mai precizat că nu este adevărat că Gabriel ar fi furat bani de acasă, cum se zvonea, şi, la fel, a negat şi zvonurile potrivit cărora acesta nu ar mai fi avut niciodată o iubită înaintea celei cu care părinţii celor doi nu erau de acord, deoarece ea era căsătorită. "Nu e adevărat, deoarece în urmă cu doi ani era pe punctul să se căsătorească, şi a mai avut multe relaţii de atunci", a mai spus ea.

Poliţistul Gabriel Venter, 33 de ani, era agent de proximitate în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, când, în seara zilei de 15 iunie, şi-a împuşcat părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el decedând ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, după ce medicii au constatat că e în moarte cerebrală, iar sora sa a decis să îi doneze organele.

Anchetatorii au stabilit că poliţistul a comis crimele iar apoi a vrut să se sinucidă, deoarece părinţii nu puteau să accepte că acesta avea o relaţie cu o femeie căsătorită, cu care poliţistul voia să se mute chiar în apartamentul în care locuia alături de părinţi. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor continuă ancheta în acest caz.

Citeşte întreaga poveste în articolul "Poliţist şi asasin"