Poloiştii echipei campioane CSM Digi Oradea vor evolua în acest sfârşit de săptămână în cea mai prestigioasă competiţie continentală intercluburi.

În cadrul etapei a VII-a a grupei principale B din Liga Campionilor Europeni, elevii antrenorului Dorin Costrăş vor primi, sâmbătă seară, în faţa propriilor suporteri, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", replica echipei de pe primul loc, formaţia sârbă Radnicki Kraguevac.

Meciul, care va debuta de la ora 20, se anunţă extrem de dificil pentru orădeni, care ocupă ultimul loc în grupă după şase etape, cu un singur punct. Pe lângă faptul că este liderul incontestabil al seriei, echipa sârbă este şi deţinătoarea en titre a LEN Euro Cup şi una din principalele favorite la câştigarea actualei ediţii a LEN Champions League. De altfel, Radnicki Kraguevac este ca şi calificată la turneul Final Six.

Cu toate că echipa oaspete ocupă prima poziţie în grupa B având un punctaj maxim acumulat până în prezent, în partida tur, disputată pe 11 ianuarie, Radnicki a învins formaţia orădeană doar la două goluri, cu scorul de 8-6, după un joc în care poloiştii de la CSM Digi au evoluat de la egal la egal cu redutabila lor parteneră de întrecere.

CSM Digi şi Radnicki s-au mai întâlnit însă o dată în acest sezon, în cadrul turneului I de calificare, disputat chiar la Kragujevac, când echipa sârbă s-a impus destul de clar, cu scorul de 13-5.

Pentru că nu mai puţin de şase jucători au fost la lotul echipei naţionale, formaţia orădeană nu s-a putut pregăti aproape deloc în efectiv complet pentru meciul de sâmbătă. Pe lângă acest aspect, care l-a nemulţumit pe antrenorul Dorin Costrăş, centrul Gheorghe Dunca este bolnav, el fiind diagnosticat cu pneumonie.

În cadrul etapei a VII-a din grupa B a Ligii Campionilor Europeni la polo, tot sâmbătă seara, se vor mai întâlni echipele Partizan Belgrad cu Galatasaray Istanbul, cu începere de la ora 19.30, şi AN Brescia cu Spandau Berlin, de la ora 21.30.


Clasamentul grupei B din Liga Campionilor Europeni la polo:
1. Radnicki Kragujevac 18p
2. AN Brescia 12p
3. Partizan Belgrad 9p
4. Spandau Berlin 7p
5. Galatasaray Istanbul 4p
6. CSM Digi Oradea 1p