Mai mulți orădeni, oameni simpli, dar și oameni de afaceri, sportivi sau colaboratori de-ai Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor au participat vineri şi sâmbătă la acțiunea pe care clubul orădean împreună cu Lotus Center Oradea şi Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" o desfășoară în cadrul complexului comercial. Este vorba despre eveniment sportiv caritabil, intitulat "24 de ore pentru un zâmbet".

Ajuns la ediția a treia, evenimentul are menirea să strângă fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Municipal, mai exact pentru achiziţionarea unor dispozitive medicale care să ajute în tratamentul cancerului.

La startul de vineri au fost prezenți și câțiva dintre componenții echipei de polo CSM Digi. Tiberiu Negrean, Kadar Kalman și Gojko Pjetlovic, trei dintre cei mai buni jucători ai echipei campioane au fost prezenți la eveniment pentru a-și arăta atașamentul față de astfel de acțiuni și de a fi și un model pentru ceilalți. Ei au alergat fiecare minute bune pe aparatele amplasate la etajul complexului, în zona restaurantelor.

Pe parcursul acțiunii sunt amplasate, astfel, 3 benzi de alergare şi 3 biciclete spinning, poloiștii preferând în special bicicletele.

Deși și-au anunțat inițial participarea și baschetbaliștii de la CSM Universitatea, aceștia nu s-au mai putut prezenta până la urmă, având programat sâmbătă, de la ora 17, un joc important în Liga Națională.

După cum au precizat organizatorii, cei care nu au putut participa la eveniment, dar doresc să ajute în mod activ copii bolnavi și nu vor avea şi posibilitatea de a face sport în echipă cu doi sportivi de excelenţă în alergare, respectiv ciclism, pot totuși să-și ducă gestul la bun sfârșit, donând orice sumă de bani în contul RO53INGB0000999902340276.

"Dorim să oferim o platformă, prin care iubitorii de sport şi nu numai pot participa în mod activ la recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Anual sunt trataţi 50-60 de copii bolnavi de cancer în Spitalul de Copii. Pentru a putea oferi tratamentul corespunzător, este nevoie de echipamente performante. Anul trecut am reuşit să adunăm donaţii în valoare de 20700 lei, din care am achiziţionat spitalului două utilaje ultraperformante, indispensabile pentru tratamente", declara la conferința de presă ce a anunțat acțiuea Szokolszky István, reprezentantul clubului organizator, Xttera Sport.

Szokolszky este unul din cei mai implicați în această acțiune, el fiind și participant activ și chiar propunându-și să alerge 24 de ore încontinuu în cadrul acestui eveniment, pentru a-și stabili un nou record personal.

Startul ultra-maratonului a fot dat vineri la ora 17.00, iar încheierea este programată pentru sâmbătă la aceeaşi oră, 17.