Echipa orădeană de polo feminin, CS Crişul, campioană naţională, a participat la sfârşitul săptămânii trecute în Serbia, la Zenta, la un puternic turneu internaţional amical de şase formaţii de senioare. Astfel, pe lângă CS Crişul şi echipa locală, Senta, au mai fost prezente şi: Kosice (Slovacia), Szentes şi Dunajvaros (Ungaria), precum şi lotul naţional al Serbiei.

După cele cinci etape ale turneului, echipa orădeană, pregătită de antrenorul Zoltan Orban, a ocupat un merituos loc III, poziţie dată de cele trei victorii obţinute, fapt care l-a mulţumit şi pe directorul clubului, Ionel Bungău, prezent la faţa locului.

În prima partidă, jucătoarele orădene au întâlnit formaţia slovacă Kosice, pe care au întrecut-o cu scorul de 13-6. Apoi, în disputa a doua, au cedat cu scorul de 5-8 în faţa unguroaicelor de la Szentes, deşi au avut meciul în mână, echilibrul rupându-se la "o gafă de arbitraj", conform directorului Ionel Bungău.

În cea de-a treia etapă, poloistele de la CS Crişul au dat peste cel mai redutabil adversar, naţionale Serbiei, de care a fost învinsă, conform aşteptărilor, cu 14-7, însă este demn de consemnat că jucătoarele de la Crişul au marcat echipei naţionale a Serbiei şapte goluri, celelalte formaţii abia reuşind să înscrie 2-3 goluri.

În meciul al patrulea, jucătoarele orădene au realizat o surpriză plăcută şi pentru adversare, pentru cele de la Dunajvaros, pe care le-au învins cu scorul de 10-3.

În fine, în ultima partidă, într-un meci ce a decis ocupanta locului III, Crişul s-a confruntat cu gazdele de la Zenta, pe care au reuşit să le învingă cu scorul de 8-7.

Deşi s-a declarat mulţumit de evoluţia întregii echipe, directorul clubului Crişul a ţinut să remarce în mod special la acest turneu evoluţia jucătoarei Johana Toth şi a portăriţei Ioana Prodan, care este însă şi singura jucătoare senioară de la echipă. O altă jucătoare apreciată de conducerea clubului orădean este şi tânăra Nicolett Labonz.

"Pentru ce ne propunem noi, ne-ar mai trebui câteva jucătoare, pe care sperăm să le putem aduce. Deşi avem o echipă foarte tânără, din păcate din urmă nu prea mai vine nimeni. Totuşi obiectivele noastre în competiţiile interne nu pot fi decât câştigarea campionatului şi a cupei", a mai declarat directorul Ionel Bungău.