Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, a fost foarte aproape de o performanţă în polo-ul internaţional, calificarea în semifinalele Cupei LEN, cea de-a doua competiţie europeană intercluburi a acestei discipline sportive. Din păcate acest deziderat nu s-a produs datorită loteriei loviturilor de departajare de la 5 metri, acolo unde CSM a înscris doar de 2 ori, în timp ce maghiarii de la Honved Budapesta au punctat de 4 ori.

Meciul din manşa retur a fazei sferturilor de finală a debutat miercuri seară în trombă pentru orădeni, care conduceau cu 2-0 în primele minute, graţie reuşitelor lui Monostori şi Diaconu.

A urmat apoi egalarea, Honved înscriind prin Szivos şi Toth Marton, pentru ca primul sfert să se încheie cu avantajul de un gol al CSM-ului, care a mai marcat prin Tibi Negrean. În sfertul al doilea s-a mers cap la cap, fiecare echipă punctând de câte două ori, prin A. Creţu şi Tibi Negrean - CSM, respectiv prin Gor Nagy şi Salamon - Honved.

În sfertul III, elevii antrenorului Cornel Gordan s-au desprins pe tabelă la trei goluri, după ce Andrei Creţu, de două ori, şi Kincses au marcat pentru Oradea, iar numai Batori pentru echipa budapestană.

Ultimele 8 minute au fost de infarct, cei peste 1500 de spectatori încurajând frenetic formaţia gazdă, care la un moment dat s-a despris la patru goluri - suficient pentru calificare - după ce a marcat N. Diaconu din penalty.

Din păcate însă, chiar pe final Honved a revenit şi a înscris prin Toth Marton, ducând astfel jocul în prelungiri. În prima repriză a acestora a marcat doar echipa oaspete, prin Harai, pentru ca în cea de-a doua să înscrie numai Oradea, prin Tibi Negrean. Astfel, că şi după 30 de minute de joc CSM-ul conducea tot la o diferenţă de trei goluri, scor 10-7, iar pentru derpartajare era nevoie de penalty-uri.

Loteria aruncărilor de la 5 metri a fost favorabilă ungurilor, care au marcat de 4 ori, prin Harai, Salamon, Szivos şi Toth Marton, în timp ce CSM Digi a marcat doar de două ori, prin N. Diaconu şi A. Creţu. Au ratat: Batori, de la Honved, Chioveanu şi Kincses, de la CSM.

Cu scorul general de 12-11, formaţia budapestană se califică în "careul de aşi" al competiţiei, lăsând o echipă a Oradiei frustrată de faptul că a fost atât de aproape...