Tinerii poloişti ai echipei orădene Crişul Lancetti au fost învinşi la limită în ambele jocuri pe care le-au disputat sâmbătă şi duminică la Arad, în compania formaţiei locale AMEFA.

Meciurile care au reprezentat disputele 3 şi 4 dintre cele două combatante, au contat pentru locurile V-VI ale Superligii Naţionale şi au pornit de la raportul de 1-1 la întâlnirile directe, după jocurile din urmă cu o săptămână de la Oradea.

Deşi puteau tranşa cel puţin o partidă de parte lor, tinerii poloiştii ai Crişului şi-au dovedit lipsa de experienţă, prin atitudine de la anumite faze de joc, fapt care l-a nemulţumit şi pe directorul clubului, Ionel Bungău, prezent la partide şi care la un moment dat chiar a dorit să plece de la jocuri. "Sigur că putem da vina şi pe arbitri, dar şi atitudinea noastră a lăsat de dorit", a declarat Ionel Bungău, la întoarcerea la Oradea, nemulţumit şi de evoluţia jucătorilor consacraţi, cei care sunt componenţi ai loturilor naţionale de juniori.

Concret, se poate spune că orădenii au pierdut în mod dramatic această finală pentru locurile V-VI din cadrul Campionatului Naţional.

În primul joc de la Arad, AMEFA s-a impus sâmbătă cu scorul de 12-11, dar "în acest meci soarta partidei s-a scris atunci când noi am primit patru goluri, fără ca măcar să înscriem vreunul", după cum a declarat directorul Bungău, iar, duminică, în jocul IV dintre cele două combatante, tot AMEFA a câştigat, dar cu 23-22, după executarea a două serii de penalty-uri însă pentru departajare.

În cel de-al patrulea meci, după timpul regulamentar de joc, scorul a fost egal, 13-13, recurgându-se la loviturile de la 5 metri. În prima serie, ambele echipe au transformat câte patru, scorul devenind 17-17. Au urmat alte cinci penalty-uri transformate de cele două formaţii, scor 22-22, după care gazdele au marcat, iar orădenii au ratat, scor 23-22.

În aceste condiţii, Crişul Lancetti Oradea a încheiat sezonul 2013-2014 din Superliga Naţională pe poziţia a VI-a, iar AMEFA Arad s-a situat pe locul V.