Campioana României la polo pe apă, echipa orădeană CSM Digi, şi-a aflat miercuri seara adversarele din prima fază preliminară a celei mai prestigioase competiţii continentale inter-cluburi, Liga Campionilor Europeni.

Astfel, în urma tragerii la sorţi efectuată la sediul Ligii Europene de Nataţie, formaţia bihoreană a aflat că va face parte din Grupa B a primului tur preliminar, unde le va avea ca adversare pe Mladost Zagreb din Croaţia, WASPO Hannover 1898 din Germania, Montpellier Waterpolo din Franţa, Sintez Kazan din Rusia şi Jadran Herceg Novi din Muntenegru.

Meciurile de la acest turneu se vor desfăşura în perioada 26-28 septembrie în Muntenegru, gazdă urmând a fi echipa Jadran Herceg Novi.

În Grupa A a primului preliminar din Liga Campionilor Europeni la polo au fost repartizate echipele Radnicki Kragujevac din Serbia, Posilipo Napoli din Italia, OSC Budapesta din Ungaria, Spartak Volgograd din Rusia, CN Marseille din Franţa şi Ligamus Tbilisi din Georgia. Turneul Grupei A se va desfăşura în Franţa.

Primele cinci echipe din ambele grupe se vor califica pentru turul al doilea preliminar, care va avea loc, tot în sistem turneu, între 17 şi 19 octombrie. Apoi, ultima fază preliminară se va desfăşura în sistem eliminatoriu, pe 29 octombrie şi 12 noiembrie, urmând ca formaţiile învingătoare să se califice pentru tabloul principal al competiţiei. Acesta, în primă fază, va cuprinde două grupe de câte şase echipe, ale căror meciuri vor avea loc în perioada 29 noiembrie - 2 mai.