Poloiştii orădenii de la CSM Digi au câştigat al 5-lea titlu de campioni consecutiv şi au fost medaliaţi chiar la Oradea, după ce s-au impus, fără probleme, în toate meciurile turneului final al Superligii Naţionale, desfăşurat de vineri până duminică la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu".

Echipa orădeană şi-a onorat statutul de campioană. Conform aşteptărilor, poloiştii de la CSM Digi au dovedit din nou că sunt invincibili pe plan intern, învingându-şi încă o dată categoric cele trei adversare: cu 12-7 pe Dinamo, cu 26-8 pe Amefa Arad şi cu 8-5 pe Steaua.

Jocul de duminică din compania Stelei s-a constituit într-un derby al campionatului, atât doar că acesta nu a mai avut vreo miză, cele două combatante luptându-se mai mult pentru palmares. Elevii antrenorului Cornel Gordan au făcut legea şi de această dată, dominându-şi adversarii.

Dacă la pauză scorul era egal, 2-2, în partea a doua gazdele s-au desprins şi, astfel, CSM Digi a obţinut cea de-a 36-a victorie din cele 37 de meciuri disputate în actualul sezon, înregistrând cel mai categoric succes din ultimii cinci ani.

Poloiştii orădeni au cucerit în acest an al cincilea titlu consecutiv de campioni, care se constituie, în acelaşi timp, în cel de-al al şaptelea din istoria poloului orădean.

Festivitatea de premiere, care a urmat turneului, a fost oficiată de vicepreşedintele FR Polo, Cristian David, secretarul general al FR Polo, Anatol Grinţescu, antrenorul federal Virgil Pleşca şi viceprimarul Gheorghe Carp.

Căpitanul echipei CSM Digi, Kadar Kalman, a fost cel care a ridicat cele două trofee ale ediţiei, pentru titlul naţional, respectiv, Cupa României.

Premiile speciale ale ediţiei au fost adjudecate în mare parte tot de orădeni. Tehnicianul echipei CSM Digi, Cornel Gordan, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului. Tiberiu Negrean a primit cupa pentru cel mai tehnic jucător al campionatului, iar Kincses Attila a fost golgheterul ediţiei, cu un total de 153 de goluri marcate.

Doar titlul de cel mai bun portar a fost adjudecat de jucătorul unei alte echipe, Dragoş Stoenescu, goalkeaper-ul formaţiei Dinamo, cel care este şi portarul primei reprezentative a ţării.

La final, Nicolae Diaconu, unul dintre componenţii de bază ai formaţiei orădene, dar şi al echipei naţionale, a precizat: "Ne-am dorit foarte mult să terminăm sezonul fără înfrângere. Suntem bucuroşi că am reuşit. Aceasta este diferenţa dintre echipa noastră şi celelalte competitoare. Am reuşit eventul anul ascesta, ceea ce, cred, spune totul de valoarea incontestabilă a formaţiei noastre."

La rândul său, Cosmin Baidoc era de părere că "valoarea echipei noastre, care a acumulat experienţă şi s-a remarcat şi-n cupele europene, şi-a spus cuvântul şi pe fondul slăbirii celorlalte competitoare. "Ne bucurăm că suntem la cel de-al cincilea sezon consecutiv în care ne impunem şi speră să o ţinem tot aşa de acum mult timp înainte", a precizat el.