Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, a obţinut joi seară, în Franţa, cea de-a doua victorie la turneul de calificare în Liga Campionilor. Orădenii au învins echipa turcă Galatasaray Istanbul, cu scorul de 13-8. Pe reprize a fost: 6-2, 2-3, 3-2, 2-1.

Jucătorii echipei campioane a României au început foarte bine acest joc, decişi să tranşeze cât mai rapid partida, astfel că la finalul primului sfert conduceau cu 4 goluri, scor 6-2. În sfertul secund au fost însă mult mai relaxaţi, astfel că în pauza mare s-a intrat cu avantajul de 3 goluri al orădenilor, scor 8-5.

Deşi nu a mai forţat, CSM Digi s-a impus la limită în următoarele sferturi, cu 3-2 şi 2-1, astfel că, la general, rezultatul final a fost 13-8, o victorie care îi mai aduce cu un pas aproape de calificare pe elevii antrenorului Toth Laszlo.

Marcatorii CSM Digi în această confruntare au fost: Kadar 1, Diaconu 3, Popoviciu 3, Ghiban 3, Buşilă 2, Dunca 1.

"A fost un meci bun făcut de băieţii noştri, cu un joc care se pliază din ce în ce mai mult pe tactica noului antrenor. Încă avem probleme la finalizarea fazelor de atac, deoarece ratăm cam mult", a declarat, la final, Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.


Rezultatele etapelor anterioare, II şi III, ale turneului de Liga Campionilor de la Marsilia:

HAVK Mladost Zagreb (CRO) - Red Star Belgrade (SRB) 12-8
CN Marseille (FRA) - Galatasaray Istanbul (TUR) 10-8
Dinamo SHSVN Moscow (RUS) - CSM DiGi Oradea (ROU) 7-10

Galatasaray Istanbul (TUR) - Schuurman BZC (NED) 8-10
CN Marseille (FRA) - Dinamo SHSVN Moscow (RUS) 13-5
CSM DiGi Oradea (ROU) - HAVK Mladost Zagreb (CRO) 8-12